1.Mănăstirea Voroneț:

•        Descriere: Mănăstirea Voroneț este una dintre cele mai cunoscute și frumoase mănăstiri din regiunea Bucovina. Construită în secolul al XV-lea, este inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO. Mănăstirea este faimoasă pentru frescele sale exterioare, în special pentru „Albastrul de Voroneț,” considerat unic în lume. Scenele biblice și motivele decorative oferă o privire captivantă asupra artei medievale românești. Este o destinație deosebit de atrăgătoare pentru cei interesați de istorie și artă religioasă.

2. Mănăstirea Humorului

Descriere: Mănăstirea Humorului este o bijuterie arhitecturală și spirituală situată în nordul Moldovei, în apropierea localității Gura Humorului. Construită în stil moldovenesc în secolul al XVI-lea, mănăstirea impresionează prin arhitectura sa tradițională și frescele exterioare remarcabile. Fațada bisericii este decorată cu scene biblice vibrante și colorate, reprezentând povești religioase și motive decorative specifice artei medievale românești. Mănăstirea Humorului este inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO și atrage numeroși vizitatori dornici să experimenteze frumusețea și spiritualitatea acestui loc istoric.

3.       Parcul Arinis din Gura Humorului:

•        Descriere: Parcul Arinis este un loc minunat pentru relaxare și recreere în mijlocul naturii. Cu alei frumoase, lacuri artificiale și facilități pentru activități sportive și recreative, acest parc oferă o oază de liniște pentru vizitatori. Este potrivit atât pentru plimbări relaxante, cât și pentru activități în aer liber.

4.       Muzeul Obiceiurilor Populare Gura Humorului:

•        Descriere: Acest muzeu oferă o incursiune captivantă în tradițiile și obiceiurile populare ale zonei. Expozițiile includ costume populare autentice, obiecte tradiționale, fotografii și informații despre obiceiurile specifice ale comunității locale. Muzeul este o fereastră în trecutul cultural al regiunii și oferă vizitatorilor oportunitatea de a înțelege mai bine viața tradițională din zona Gura Humorului. Este o opțiune excelentă pentru cei interesați de patrimoniul cultural și tradițiile locale.

Pentru a vizita aceste obiective turistice , puteți comanda un taxi local in Gura Humorului și specifica destinațiile dorite. De obicei, șoferii de taxi din Gura Humorului sunt familiarizați cu atracțiile turistice locale și vă pot oferi sfaturi suplimentare despre locurile de interes din zonă.